חלוקת חלל

זוג צעיר שכר דירה ברמת גן, הדירה היתה משופצת מהיסוד, הכל חדש ומבריק, אבל הם הרגישו שכלום לא מסתדר להם.

כשבאתי לדירה, ראיתי שהחלל הארוך של הסלון שהתחבר למרפסת בעקבות השיפוץ היה ארוך מדי בשביל הריהוט שלהם. הספות, שמשרתות רק זוג, לא הצליחו להשתלט על המרחב וזה יצר תחושה ריקה וקרירה.

בקיר הימני נמצא חלון המרפסת הסטנדרטי שמוצאים בכל בית “רמת-גני” טיפוסי, ומתחתיו נבנה ספסל מגבס בגובה חצי מטר.

זו התוכנית של החדר:

כך נראה החדר בפרספקטיבה:

כדי ליצור חלל אינטימי יותר, המלצתי להם להזיז את הספות מהחלון, ולצמצם את המרחב של הסלון.

בפינה שנוצרה ליד החלון הם שמו כריות על הספסל הבנוי, ולידו העמידו כורסא ומנורת קריאה. כך נוצרה שם פינת קריאה אינטימית נוספת.

כך נראית התוכנית של החדר לאחר השינוי:

וכך זה נראה בפרספקטיבה:

אפשר להגדיר את שני החללים האלה באמצעים נוספים:

*  בעזרת שטיחים: קטן ומאורך לפינת הקריאה, ומלבני לסלון.

* בעזרת תמונות: מעל הספה התלת מושבית אפשר למקם תמונה גדולה או כמה תמונות שתופסות שטח גדול.

* תאורת המרחב הגדול יכולה להיות תאורה תקרה נמוכה (שנדליר למשל) שמאירה את היושבים סביב הספה. ותאורת פינת הקריאה יכולה להיות מנורות קריאה גבוהות או נמוכות שאפשר להציב על הספסל.

וזו התמונה של הסלון לאחר השינוי – כפי שקיבלתי אותה: